Harrison, Anthea (MBALI, MSGD)

25 Longcroft,, Stansted, Essex, United Kingdom, CM24 8JD

  • T: 01279 647305

Awards & Accreditations

  • Design Excellence Award - Overall Scheme Over £50K

    2016 - Design Excellence Award - Overall Scheme Over £50K
    Wheathampstead Private Garden

    Design Excellence Award - Overall Scheme Over £50K
    A complete landscaping scheme for a new build project on a site set in open countryside. The design centres around a natural swimming pool as the main focal point to the garden with all areas connected to this, by paths and some connected by water that flow into and out of the pool. The filtration beds create another feature space for seating. Significant areas of planting are offset by a simple palette of materials, enhanced after dark with a subtle lighting scheme. The scheme also encompasses a walled garden, tennis court, new entrance and driveway, outdoor kitchen, pavilion, strolling garden and a hot garden, all set in harmony with the existing mature trees and woodland.
     
    Main Contractor: NGC Construction
    Maintenance Contractor: Meg Smith
    Suppliers: Anwick Forge, Garten Art, Moonlight Design, NGC Construction, Provender
  • Design Excellence Award - Overall Scheme Under £50K

    2015 - Design Excellence Award - Overall Scheme Under £50K
    Tewin Project

    Design Excellence Award - Overall Scheme Under £50K
    The client was extensively refurbishing the house in a contemporary style, including adding bi-fold doors and changing windows. The existing solid concrete terrace was entirely in the shade, very narrow and not in keeping with the planned upgrade. The new design extended the terrace into the sun using a block and beam construction, altered the levels to create three different areas and changed the style significantly with the use of corten steel cladding and slate to tie in with the colours of the building. We worked with Rachel Carter to create the willow sculpture and woven balls with LED lights for the woodland area of the garden. Corten tube lights using constellations as a pattern for holes were made for the two sets of steps. Funky orange planters with shady planting completed the mid level and the top level became a viewing terrace with slate blocks and artificial turf in a Mondrian inspired layout. Planting softens the whole structure setting it into its context.
    Client:  Private
    Architect:  Anthea Harrison
    Main Contractor:  Pinnington Landscapes
    Suppliers:  R and N Engineering, Wyevale Nurseries, Living Green Design, CED Ltd, Rachel Carter Sculpture